Bijzondere festivals

Bijzondere festivals

De festivals in Nederland schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en de diversiteit is af en toe ver te zoeken. Wil je een keer wat anders dan het zoveelste techno of house  feestje? Neem dan eens een kijkje bij de onderstaande festivals. Dit zijn festivals die wellicht wat minder bekend en/of populair zijn onder jongeren, maar daarom niet minder bijzonder. Van muziek van Nederlandse bodem tot aan een heus Psychedelic festival. Dit zijn festivals die jou zeker unieke herinneringen zullen opleveren.

Wicked Jazz Sounds Festival

Het Wicked Jazz Sounds Festival vindt dit jaar plaats op 25 juni in het Noorderlicht Café. Het Café ligt op een industrieterrein en is ’s avonds dus zo’n beetje de enige lichtbron, wat natuurlijk een sfeervol geheel vormt. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden is Jazz niet het enige genre dat je op dit festival vinden kunt. Naast jazzy sounds kun je hier namelijk ook genieten van soul, funk en hiphop, waardoor je jezelf – met een beetje verbeelding of een portie truffels – weer in de 70s en 80s bevindt. Je kunt deze trip down memory lane beginnen om 12:00 en rond 23:00 wordt er van je verwacht dat je weer met beide beentjes op de grond komt om huiswaarts te keren.

Tickets kan je trouwens precies hier kopen. Ze gaan in etappes in de verkoop en de early birds zijn helaas al uitverkocht. Voor €33,50 heb je wel een “1st release ticket”. Wacht je op de tweede release, dan ben je €4 meer kwijt (€37,50 voor de rekenwonders).

€35

Jazz, Soul Funk en Hiphop

12:00 – 23:00

Noorderlicht Café, NDSM Plein, Amsterdam

Best Kept Secret Festival

Dit jaar vindt alweer de vierde editie van Best Kept Secret plaats op de Beekse Bergen (Hilvarenbeek). Het festival duurt van vrijdag 17 t/m zondag 19 juni en is daarmee een lekkere weekender. Op Best Kept Secret zal je niet alleen nieuwe en bijzondere muziek ontdekken, zo zijn er bijvoorbeeld ook  akoestische sessies in het bos en shows op het water.

Best Kept Secret kent maar liefst 5 stages, ieder met een eigen stijl. Het hoofdpodium (ONE) ligt op het strand van het meer van Beekse Bergen en hier zullen voornamelijk de hoofdacts hun kunsten vertonen. Omdat in juni de dagen erg lang zijn – en sommige muziek en lichtshows beter tot hun recht komen in het donker – is stage TWO helemaal overdekt. Op stage THREE wordt tot diep in de nacht doorgefeest met hiphop muziek en elektronische acts en bij stage FOUR kun je een aantal gast DJ’s en muziekevangelisten  vinden. Stage FIVE is de laatste en tevens ook de kleinste stage. Hier vindt je de muziek voor de vreemd vogels onder ons: rauwe rock ’n roll, donkere beats en punky attitudes.

Dagtickets zijn overigens €69 en de weekendtickets zijn verkrijgbaar vanaf €125. Natuurlijk kun je overnachten bij het festival, zowel in je eigen tent als een vooropgezet exemplaar. Wist je dat je bij ons terecht kunt voor heel handige twee-persoons pop-up tenten? Voor meer info over het overnachten en de camping bij Best Kept Secret, moet je hier maar even kijken.

€69

New Beat, Ambient, House, Hiphop en meer..

12:00 – 23:00

Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Parkpop

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Parkpop is helemaal gratis en voor niets (oké, alleen de entree dan). Dit enorme festival – met gemiddeld 200.000 bezoekers – bestaat al sinds 1981 en vierde vorig jaar dus al haar 35e jubileum. Zoals de naam al doet vermoeden, zal je op dit festival voornamelijk popmuziek horen. Naast zowel nationale als internationale popmuziek op de hoofdpodia, kun je ook genieten van Den Haags’ finest op het Haags Podium. De muziek en omvang maken Parkpop toch net even anders als de standaard techno en house fissas die als paddenstoelen uit de grond schieten. Door haar omvang en uniekheid verdiende Parkpop een eervolle vermelding op het deze lijst met bijzondere festivals. Mocht je van de 36e editie willen genieten, zorg dan dat je 26 juni op het Zuiderpark in Den Haag te vinden bent.

Parkpop heeft overigens al een aantal namen bekend gemaakt die deze zomer te horen zullen zijn. Zo zullen o.a. Jett Rebel, Aapnootmies, Reverend Peyton’s en SFB hun vocale talenten gaan uiten.

Gratis

Popmuziek

13:00-23:00

Zuiderpark, Den Haag

Dutch Valley

20 Augustus 2016 kan je weer genieten van de beste artiesten die ons kleine landje te bieden heeft. Zo kun je onder andere genieten van Nederlandstalige pop, rock, hiphop en dance muziek, allemaal van Nederlandse bodem. Afgelopen jaar was Dutch Valley met zo’n 35.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Dutch Valley garandeert een enorme diversiteit aan muziek én podia: Dutch Valley heeft namelijk aangekondigd dat er minimaal 9 podia worden opgezet, waarop meer dan 100 artiesten zullen optreden.

Dutch Valley heeft trouwens een leeftijdslimiet van 12 jaar, wat betekent dat er dus ook kleine kids aanwezig kunnen zijn. Tickets zijn trouwens verkrijgbaar vanaf €35 (kinderen €17,50).

€35

Pop, Rock, Hiphop, Dance en meer..

13:00-23:00

Velsen Valley, Spaarnwoude

Psy-fi

Psy-fi verdient eigenlijk een eigen pagina, want dit festival is voor de echte spacers onder ons. De organisatoren van Psy-fi zien het als hun missie om een festival te organiseren waarbij de bezoekers kunnen genieten van kunst, cultuur, muziek en persoonlijke groei. Psy-fi draait daarbij om de psychedelische subcultuur die in het teken staat van liefde, eenheid, vrede en respect. De organisatoren hopen dat bezoekers van het festival deze waarden ook meenemen naar hun dagelijkse leven.

Ook Psy-fi beschikt over meerdere stages. De main stage is gelegen op een grasvlakte met uitzicht op niets anders dan bos en water. Hier kun je ’s avonds genieten van mooie visuals, versieringen, een grote lasershow en kampvuurtjes bij het strand. Op de Chill-out stage naast het magical forest kun je van de zon genieten en een verfrissende duik nemen. De alternatieve stage biedt dark spy, forest en oldschool klanken op een unieke locatie midden in het bos. Wie wil genieten van een massage, het bubbelbad, healing of mee wil doen aan een mushroom ceremonie (vooraf wel even registreren) kan dit doen op het “sacred island”. Naast deze locaties zijn er op Psy-fi nog veel meer, erg bijzondere, locaties te ontdekken.

Psy-fi is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar mocht dit jouw ding zijn of wil je een erg bijzondere ervaring opdoen, dan zou ik Psy-fi zeker niet overslaan! Tickets zijn wel vrij prijzig, €120 om precies te zijn.

€120

Psy-Trance

De Groene Ster, Leeuwarden